Založ si blog

OK, čakajme ďalej. .. Ale žime!

 

Môj blog nikdy nemal byť o politike. A politiku na blogoch ani nevyhľadávam – práve naopak. Ale keď po nakliknutí na stránku nič iné ako politiku nenachádzam, dovolila som si pridať sem aj svoj názor.

 

Ako to, čo momentálne na Slovensku máme, chcete zmeniť?

 

Slováci volili tak, ako volili – jedni zmenu chceli, iní nechceli. Tí, ktorí sa riadili programami, išli napravo. Tí, ktorí si chceli postrážiť korýtka, naľavo. A tí, ktorým prekáža každý s odtienkom pleti len o čosi tmavším, ako má väčšina Slovákov, išli po svojom.

 

Potom to prišlo. Pred voľbami sa bili do pŕs a vyhlasovali, že Slovensko sa už červenať nebude. Po voľbách – v snahe dostať sa k nejakému korýtku – otočili kabáty a väčšina Slovákov (s prekvapením???)  zistila, že vôbec nemajú problém popierať svoje vlastné predvolebné vyhlásenia. Sami seba presvedčili, že vlastne nikdy iný názor nemali. Že sa ich voličom (ktorých na svojej ceste za peniazmi a mocou zneužili) zdvíha žalúdok a hanbia sa za svoju voľbu, je im úplne jedno, pretože korýtka už majú podelené.

 

A teraz sa pýtam všetkých tých, ktorí to z každej strany rozoberajú, riešia a pľujú krv raz na jednu a potom zasa na druhú stranu. Ako to chcete zmeniť? A hneď vám aj odpoviem – nijako! Už totiž nič zmeniť nemôžete. Už vás nikto nepotrebuje. Teraz všetci môžeme len čakať a dúfať, že to celé nevydrží a že o nejaký čas budeme môcť rozhodovať znova…  A už teraz môžeme premýšľať ako sa rozhodneme,  ak táto situácia skutočne nastane.

 

Tak čo keby ste prestali nadávať a vnucovať každému naokolo svoje názory, aj nenávisť.

Kombinácie „čo by bolo, keby ….“ sú zabudnuté. Načo je komu dobré riešiť, že „ak by ten v bielej košeli neurobil to, čo urobil“. Koho to dnes už zaujíma? On už to urobil!

Aj kombinácie  „kto s kým“ sú už známe a rozoberať ich znova, znova a znova vôbec nemá zmysel. Odišli s včerajším dňom.

A do tretice: kombinovať „čo bude keď …. „ je rovnako nezmyselné – ak tieto situácie nastanú, riešenia budú úplne iné, ako sa môže zdať dnes. Čas uplynie a stane sa x-vecí, ktoré  dnešné skutočnosti dovtedy 100x zmenia.

 

Tak si, prosím, dajte pohov. Také množstvo negatívnej energie, ako sa na mňa valí z každého príspevku (teda, každého nie – česť výnimkám) môže ľudskú dušu zavaliť špinou na tisíc ďalších životov! Však slnko vyjde aj zajtra, tráva bude aj zajtra zelená a o chvíľu príde jar. Tak popri tom čakaní na to, čo bude, nezabudnime žiť svoje životy. Garantujem vám –  ak by to dopadlo akokoľvek  – ak nie ste jedným z tých „ šťastných 150“  vaše životy by sa zmenili len veľmi málo, ak vôbec.

 

Odpoveďou môže byť úsmev

05.04.2023

V ostatnom čase mám viac negatívnych skúseností s „radcami“. Ľuďmi, ktorých nepoznám, poznať nechcem, a už vôbec od nich nepotrebujem počúvať rady. Príklad: nie tak dávno som na čelné sklo svojho auta dávala fóliu, ktorá mala zabrániť tomu, aby mi zamrzlo. Keďže bývam na sídlisku a parkoviská sú priamo pod oknami bytoviek, tak sa na túto moju činnosť [...]

Klop-klop, som dobrá energia. Pustite ma dnu!

28.12.2016

Dospela som! Ko-neč-ne. Aj keď teda papierovo som dospelá už veľmi dlho, teraz si to o sebe skutočne myslím. Uvedomila som si to, keď sa mi na všetkých mojich mailových kontách geometrickým radom začali množiť informácie o neuveriteľných zľavách a neuveriteľných cenách neuveriteľných výrobkov. Ešte nedávno – možno pred rokom – by som ich čítaním [...]

Jeden požičať, druhý vrátiť, tretí zúžitkovať? Takáto rozprávka sa dnes už nežije .

15.08.2016

Poznáte rozprávku o troch grošoch? Určite áno, jej princíp je jasný – jeden groš vraciate, jeden požičiavate a z jedného žijete. Ten „na život“ riešiť nebudem – používame ho na to, čo potrebujeme. Hlboký význam majú tie zostávajúce dva. Vraciame svojim rodičom. A mali by sme vracať s láskou a radi (platí to v prípade, ak nám oni s láskou [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 37931x
Priemerná čítanosť článkov: 2107x

Autor blogu

Kategórie